Angelo

Angelo van der Pas is geboren op 25 november 1992 in Rijswijk.

Sporten zat al vanaf jongs af aan in!  Angelo begon als jong ( 4jaar) judokatje en heeft hier ook verschillende toernooien en prijzen mee gewonnen.  Na een aantal jaar is Angelo over gestapt naar Wing- Chun een Chinese zelfverdediging  sport ontwikkeld door, IP Man ( leraar van Bruce Lee). Na ook hier een aantal jaar actief in geweest te zijn gooide Angelo het roer totaal om en koos voor waterpolo als nieuwe sport!

Toen Angelo 16 jaar was begon hij met het serieus oppakken van de krachtsport. Gewoon op de sportschool ( Lucardie fitness)  in Rijswijk met als doel, afvallen en fitter worden. Want die paar jaar van feesten en stappen was niet goed geweest voor de gezondheid. Angelo woog op zijn 16de 160kg en dat waren geen gezonde kilo’s Naast zijn opleiding beveiliger niveau 2 en 3 was Angelo 5 dagen in het sportschool te  vinden. In de periode van trainen en progressie maken heeft Angelo wel besloten verder te gaan in de sport en er meer mee te doen dan alleen een hobby.

De verandering naar Strongman kwam toen Angelo merkten dat hij sterker was dan de meeste leeftijdgenoten. Via zijn begeleider Marjolein Schilperoort kwam hij in aanraking met mensen
die actief waren in de Strongman. Angelo zijn interesse was gewekt en een nieuwe sport begon een deel van zijn leven te worden.

Na een paar jaar trainen waren de aanwezige gewichten en apparaten in de sportschool voor Angelo niet meer voldoende. En begon hij zijn eigen sterkste man vereniging, Real Strength.
Bij de vereniging is het mogelijk om alle sterkste man onderdelen te trainen en ook echt specifiek alles te kunnen trainen wat je op een wedstrijd nodig hebt.

Sinds 2012 speelt Angelo wedstrijden op regionaal en nationaal niveau en behaalt sinds die tijd regelmatig podiumplekken. Ook heeft hij het Nederlands record van de loglift op zijn naam staan bij de junioren ( -23 jaar)

Angelo organiseert nu ook losse regionale wedstrijden vanuit zijn vereniging, ook voor bedrijven of particulieren organiseert hij workshops of trainingen.
Angelo zet zich op het moment veel in voor projecten met jongeren en doet veel samen met goede doelen.
De kansen die hij zelf heeft gehad als kind wil hij andere jongeren ook geven.

Atleten facebook pagina: Angelo van der Pas